Friday, 28 October 2011

Benarkah ini tentang cinta??

sebenarnye,cinta mmg sesuatu yang suci...apbila kite fall in luv, kite akan wat mcm2 utk c die...sehingga air mata pn berlinang kerna rindukan die....tp, bile semua rasa sayang yg dicurahkan dibalas dgn penipuan, ia semmgnye sgt memeritkan....hati terasa pedih bagai ditusuk panah...hanya air mata peneman kedukaan....kepada kwn2 sume, x slh utk menyayangi c die dgn mendalam, namun pastikan syg tersebut pd org yg benar...kerna suatu penipuan yg menjurus kepada perpisahan sgtla menyedihkan sehingga meruntuh jiwa utk menerima cahaya cinta yg baru...

Kawan2

friends are everything for us ,
why ?
let me tell you why friends are so special .

freinds ,
you are too special ,
you are always by my side ,
always support when i'm down .

dear friend ,
you share many moments with me ,
loyal , sad , happy , angry , and so on ,
you never sign for what i've done ,
you never give up to persuade me ,
when i'm not in mood .

freinds ,
there's such a couple of words ,
that i wanna say ,
i would like to say ,
THANK YOU & I LOVE YOU .

ayat power untuk tackle

pssst:
ada tips ayat untuk ngorat....
kpda yg nk tckle2 2 baca2 la ok:)
al-kisah bermula:

awak..
hati sya skang hnya t0k awk..
sy adlh t0k awk,,
sy akn mnjd tman tika duka awk,,
sy xkn tgglkn awk...
e2 jnji sy..
mgkn awk da x pndg jnji2 yg sy taburkn,,
tp sy tulus dlm jnji2 sy...
sy prcykn awk...
sy serahkan blk kprcyaan sy pda awk...
sy harap awk tdak akn mngkhianati sy..
bila tba masanya kita akn dipshkn 0r terpsh..
engtlarh,,
sy ttp syg awk..
as my bel0ved c0uple...
sy akn ttp syg awk smpai bile2...
engt 2,,
I alwayz lurv n miss U syg......... zzzzzzzzzzzzzzz
hahhaha..amacam ada minat??
praktis larh ok:)
tata.......

attention boy!!read this....

.Bila seorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitiskan airmata, itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
2.Bila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
3.Wanita susah untuk mencari sesuatu yang dia benci tentang orang yang paling dia sayangi (karena itu banyak wanita yang patah hati bila hubungannya putus di tengah jalan).
4.Jika seorang wanita jatuh cinta dengan seorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di pikirannya walaupun ketika itu dia sedang bersama dengan lelaki lain.
5.Bila lelaki yang dia cintai merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!
6.Wanita memang menyukai pujian tetapi selalu tidak tahu cara menerima pujian.
7.Jika kamu tidak suka dengan gadis yang menyukai kamu setengah mati, tolak cintanya dengan lembut, jangan berkasar dengannya karena ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tidak akan tahu bila dia telah membuat keputusan, dia akan melakukan apa saja.
8.Jika seorang gadis sedang menjauhkan diri darimu setelah kamu tolak cintanya, biarkan dia untuk seketika. Jika kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan, cubalah tegur dia secara perlahan-lahan.
9.Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa. Muzik, puisi, lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
10.Jangan sesekali beritahu kepada perempuan tentang apa yang membuat mereka langsung merasa tidak berguna.
11.Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
12.Bila pertama kali lelaki yang dicintainya sedang memberikan respon positif, misalnya menghubunginya melalui telepon, si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat, tetapi sebenarnya dia akan berteriak kerana gembira dan tak sampai sepuluh minit, semua kawan-kawannya akan mengetahui berita tersebut.
13.Sebuah senyuman memberi seribu arti bagi wanita. Jadi jangan senyum sembarangan kepada wanita.
14.Jika kamu menyukai seorang wanita, mulailah dengan persahabatan. Kemudian biarkan dia mengenalimu lebih dalam.
15.Jika seorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia karena dia memang tak berminat denganmu.
16.Tetapi jika dalam waktu yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.
17.Jangan sesekali meneka apa yang dirasakannya. Tanya dia sendiri!!
18.Setelah seorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya mengapa aku tidak bertemu lelaki ini lebih awal.
19.Kalau kamu masih mencari-cari cara yang paling romantis untuk memikat hati seorang gadis, bacalah buku-buku cinta.
20.Bila setiap kali melihat foto bersama, yang pertama dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya, kemudian barulah dirinya sendiri.
21.Bekas kekasihnya akan selalu ada di pikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat yang teristimewa di hatinya!!
22.Satu ucapan ‘Hai’ saja sudah cukup menceriakan harinya.
23.Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.
24.Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata untuk memikat kawan mereka yang lebih cantik.
25.Cinta berarti kesetiaan, jujur dan kebahagiaan tanpa syarat.
26.Semua wanita menginginkan seorang lelaki yang dicintainya dengan sepenuh hati.
27.Senjata wanita adalah airmata!!
28.Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya memberi surprise buatnya (hadiah, bunga atau sekadar kata-kata romantik). Mereka akan terharu dan merasakan bahwa dirinya dicintai setulus hati. Dengan ini dia tidak akan ragu-ragu terhadapmu.
29.Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang memberi perhatian padanya dan baik terhadapnya. So, kalau ingin memikat wanita pandai-pandailah.
30.Sebenarnya mudah mengambil hati wanita karena apa yang mereka inginkan hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.

Best friends




weyh aku rndu saat nie...kita semua kumpul....
tetapi sekarang mcm kurang rapat dah....
sbb tkar kelas form 5....
waaa...
aku sayang ampa semua.......muahaha....
kita kenal di sekolah tercinta, smk jitra...
saat terindah....

Cara nk bg Kekasih tension@ gila

Kali nie aku nk buka tips kt kwn2 yg ingin bikin kekasih panas or tension or gila...
hahahaa.....
mai try jom....


Bole la try kt awek kowg sempena ulangtahun kowg ke hape…hahaha..ap pon..layaaaaan…..
Kalau dia ajak anda keluar jalan-jalan or temankan gi shopping kat Pavillion/MidValley, anda dressing cara anda yang tersendiri iaitu pakai seluar trek pendidikan jasmani yang banyak kemuncup tu dengan kemeja lengan panjang polkadot, tuck in baju tu taw. Pastikan seluar tu berada dia paras dada. bagi seluar yang ada tali jerut tu, sila ikat riben ek. Baru segak. Aceli nak suruh je pakai cam superman, spender kat luar, tapi tak sampai hati tengok girlfrend terus terjun dari bumbung pavillion tu or giler seumur hidop tak sembuh-sembuh
Masa makan kat restoran, rajin-rajinkan lah tangan anda tu mengorek segala lubang di muka. Lubang hidong dan lubang telinga. Takkan nak cuci mulut dengan pencuci mulut je kan. Ketika itu adalah masa yang terbaik untuk mencuci hidung dan telinga. Korek je taik hidung tu. Pastikan sebelum itu anda tidak mengorek hidung selama 1 atau 2 minggu. Lagi lama lagi baek. Tapi jangan sampai korang takleh bernafas sebab tersumbat ngn taik hidong. Pastu lepas korek dan gentel-gentel, letak dalam pinggan awek anda. Perisa tambahan. Takpun terus jentik masuk lam air dia. Konfem berubah warna. Bukan setakat warna air berubah, warna mata awek anda pon berubah. Hahaha.. Mungkinkah mata dia pun berubah kaler sama ngn kale the taik idung anda itu???
Setiap kali besday dia, bagi hadiah yang sangat bermakna kat dia. Mula-mula bagi kain kapan. Tahun selepas tu plak bagi batu nisan yang dah siap tulis nama dia, tunggu nak tulis tarikh ja.. Tahun selepas tu plak bagi laa peta ke kubur dia.. belikan dan chopkan tanah kubur untuk dia siap-siap. Kalau dia tak gila lagi pada besday dia pada tahun selepas tu, anda bagi cangkul ngan no telefon penggali kubur kat dia. Kalau dia tanya kenapa bagi benda-benda ni , cakap je, inilah tanda cinta abang kat awak sampai ke hujung nyawa awak. Abang nak awak ingat kat abang walaupun awak pergi dulu meninggalkan abang pasni. *Ntah-ntah ko yang mati dulu.!
Kalau masa korang keluar jalan-jalan kemudian nampak ada sorang MakCik dengan anak dia duk kat tepi koridor smbil tunjuk segala info-info pasal penyakit dia tu, anda terus ambik handbag awek korang then sedekahkah satu bag dengan isi-isinya sekali. Sambil memandang mata awek korang, “awak ikhlas kan??? semoga awak dimurahkan rezeki. Mana tahu nanti awak plak duk kat sini, masa tu makcik ni plak datang tolong awak!!”
Pasang alarm siren kebakaran kat jam mahal awek anda dan juga kat jam dinding dalam bilik awek anda dan setkan benda tu akan berbunyi setiap satu jam. Alasan anda adalah, anda mahu awek anda tidak lupakan anda walaupun satu jam. Bayangkan masa duk lam bilik kuliah benda tu berbunyi. Kalau slow tak pe la, tapi ni boleh menyebabkan telinga pensyarah yang mengajar tu berdarah dengar siren tu. Bayangkan masa tidur dia setiap satu jam terganggu dah tak sampai sebulan urat dalam hotaknya konfem akan putus dan pada saat itu misi anda tercapai.
Bila dia ajak tgk wayang citer KHURAFAT, anda ikut. Masa dlm wayang, anda tidak rasa takut walau sedetik. Bila dia tanya “kenapa nmpak macam u tak takut je tadi??”, “Buat apa nak takut, hari-hari i duk tengok hantu tu ada dekat ngan i” “Kat mana??” Then korang tunjukkan dalam cermin muka awek anda, bila dia tgk cermin baru dia perasan muka hantu tu sama ngn muka dia. Kemudian dia menjerit ketakotan dan terus giler.
Masa ko tgah drive atas highway, pastu dia suruh berhenti kt RnR sebab nk kencing or berak, tiba-tiba korang berenti kt tengah jalan dan buat-buat pengsan selama 5 jam. Padahal dia memang nak terberak giler dah. RnR pun jaoh lagi. Korang amalkan lah benda ni seberapa byak yg boleh sampai urat berak dia terputus. Kalau urat berak ngn urat kt kepala hotak dia putus secara pakej dan bersama-sama lagi cun.
Masa dinner kolej, anda request ngan pengarah program makwe anda nak nyanyi lagu Ziana Zain yang macam kat AJL hari tu. Padahal makwe anda tak tahu pun dia kena nyanyi dan dia memang tak suka nyanyi sebab suara dia memang macam haram, macam itik sengau yang kena buli ngn geng-geng hantu pocong. Pastu kalau dia terkejut sebab tetibe je kena nyanyi, anda bagi semangat dan cakap, “you can do it girl!!! I trust you!!” kemudian dia naek pentas, rangkap pertama korang kena tahan lagi kesengauan suara dia tu. Masa kat chorus tu ko kena bertindak untuk mengetuai orang-orang yg duk kt bawah tu baling segala barang-barang yang ada atas meja termasuk kerusi dan meja sekali sebab dah ada orang meninggal sebab dengar suara dia..
Korang mesti ada fesbukkan. Mesti korang wat status in relationship kan ngn awek korang. Lepas je korang wat status camtu, korang buang semua gambar korang dalam fesbuk dan letakkan gambar orang Bangladesh yang gigi rongak. Pastikan profile picture pun gambar orang bangladesh tu jugak. Lepas tu korang gi kat wall dia dan menyemak kat komen-komen, biar semua orang tahu makwe anda couple ngn Mamat Bangladesh gigi rongak yang hitam dan berkulat. Buat sampai keluarga diorang tahu!! Menyemak juga kat wall bakal mak mertua dan bapak mertua anda. Biar kawan-kawan mak ngn bpk mertua anda tahu. Bukan setakat awek anda gila, ngn mak dan ayah dia sekali gila. Terus diorang deactive fesbuk diorng!!!
Masa korang ngah naek kereta, tiba-tiba terlihat ada seorang pakcik yang sangat tua naek motor buruk/basikal buruk, anda terus panggil pakcik tu naek keta anda dan bawakan ke tmpt yg dia nak pegi. Motor buruk/basikal pakcik tu anda suruh awek anda yang bawakkan smbil berkata, “tak ape la sayang, hari ni kta di atas, besok kita di bawah, so lebih baik sayang terus berlatih berada kat bawah ek!!